Требиње међу 10 најбољих градова свијета за живот пензионера

30.11.2020. 10:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Угледни њемачки портала Фокус, уврстио је Требиње на листу топ 10 свјетских градова за живот у пензионерским данима.

Оцјењујући више параметара, портал својим сународницма треће доби, као други најбољи избор, препоручује управо Требиње, пренио је синоћ РТРС.

Пријатна клима, љепоте града, очувана природа, здрава храна и приступачне цијене, само су неки од разлога који су Требиње позиционирали у сами врх светске топ-листе најбољих градова за живот послије 60-те, по избору њемачког портала.

Нијемци су, прецизно, математички, оцјењивали параметре који утичу на квалитет живота и од максималних 100 бодова у том "тесту", Требињу дали 80,8 бодова и високо друго мјесто.

- То није случајно, ако узмемо у обзир критеријуме за трећу доб, јер имамо одличну климу, положај, добру саобраћајну повезност, приступачан трошковник у односу на њихове пензије, здраву храну, пиће, оцувану пририоду. То се све узимало у обзир. Испод нас су остали градови из Турске, Индије, Бразила...Хрватски Осијек је на 10. мјесту - рекао је Жарко Вицо, стручни сарадник Туристичке организације Требиње.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    12h 23m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 7m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 12m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    17h 16m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 43m
    0