Требиње најбоље мјесто за пензионере

30.12.2021. 22:35
0
ИЗВОР: независне

БЕРЛИН - Њемачки магазин "Фокус" прогласио је Требиње за најбоље мјесто на свијету за живот након одласка у пензију.

"Фокус" је ранг листу направио поређењем 575 градова на свијету, а као критеријуме је, између осталог, узео безбједносну ситуацију и квалитет здравствене заштите по мишљењу странаца који тамо живе.

У избору за најбоље мјесто за живот након пензионисања узети су у обзир и просјечна кирија и трошкови живота у поређењу са Берлином, добра клима, квалитет ваздуха, те колико брзо и без стреса се може проћи кроз град аутомобилом или јавним превозом.

Требиње је по оцјени "Фокус" освојило 81,9 бодова од укупно 100, чиме је ове године са врха скинуло прошлогодишњег побједника грузијски град Батуми.

Највише бодова односило се на станарине, трошкове живота и здравствену заштиту, а свака земља се на листи појављује само једном са својим најбољим градом.

Ове године Требиње је напредовало за 1,1 бод.

Њемачки магазин пише да се Требиње налази на најјужнијем дијелу БиХ и близу мора, те да је најмање мјесто које се нашло на овој листи.

"Фокус" истиче да је град историјски занимљив са католичком катедралом, српским православним манастиром и џамијом које илуструју различитости.

Међу десет најбољих мјеста за "златно доба", након Требиња, сврстани су Анталија у Турској, Мангалоре у Индији, Ћингдао у Кини, Куенка у Еквадору, Сорокаба у Бразилу, Коимбра у Португалу, Велики Трново у Бугарској, Темишвар у Румунији и Осијек у Хрватској.

Коментари 0
Повезане вијести
Седам пензионера у Српској прима пензију већу од 3.000 КМ Седам пензионера у Српској прима пензију већу од 3.000 КМ
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    22h 46m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    4h 49m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    21h 59m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    15m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    54m
    0