Требиње оптимистично дочекује сезону упркос проблемима због епидемије

22.05.2020. 09:44
0
ИЗВОР: Srna

Директор требињске Туристичке организације Марко Радић рекао је Срни да је ова организација оптимистична да ће Требиње, упркос проблемима изазваним вирусом корона, бити туристички посјећено мјесто у наредним мјесецима.

Радић је истакао да су у овом моменту у фокусу домаћи туристи и туристи из региона, односно истог говорног подручја.

-Осим свега што Требиње може да пружи током читаве године, од вјерског туризма, ено-гастро понуде, културно-историјског насљеђа, националних споменика, овог љета ће посебно бити актуелна адреналинска понуда, затим наша природна и вјештачка купалишта, гдје посебан акценат стављамо на садржаје `Града Сунца`- навео је Радић.

Он је додао да је Требиње идеално мјесто за продужени викенд и боравак са породицом јер нуди садржаје за све генерације.

Директор требињске Туристичке организације напоменуо је да су у периоду епидемије појачали промотивне активности посредством друштвених мрежа и тако одржавали контакт са заљубљеницима у Требиње, успут освајајући срца многих других.

-Имали смо кроз анкете јако добре и охрабрујуће поруке, у смислу долазака чим ситуација дозволи. Требиње је Медитеран и за нас у Републици Српској нешто најближе мору- рекао је Радић.

Он је навео да је за вријеме вируса корона, сектор туризма посебно страдао у Требињу, с обзиром на то да је овај град врхунска дестинација у Српској, а и у цијелој БиХ.

-Навикли смо да гостију имамо током цијеле године, а сада смо били принуђени да гледамо пуст град, затворене угоститељске објекте, празне хотеле, закључане агенције. Многе манифестације, свечаности и догађаји отказани су усљед пандемије- каже Радић.

Он сматра да се не може говорити о коначним посљедицама или да се саберу губици, с обзиром на то да ће се посљедице епидемије још дуго збрајати и да ће негативан ехо дуго бити присутан.

-Ако говоримо о мјесецима иза нас, марту, априлу и мају, можемо рећи да је Требиње изгубило око 50.000 ноћења туриста, а о директним финансијским минусима тешко је говорити, али је сигурно да су велики и тешко надокнадиви у скоријем период- указао је Радић.

Он истиче да је добра иницијатива у вези са додјелом ваучера за путовања у домаће туристичке дестинације, које су Влади Републике Српске и ресорном Министарству предложили Привредна комора и Туристичка организација Републике Српске уз пуну подршку општинских и градских организација.

Радић је додао да је то велика прилика да се становници Српске подстакну на путовања и посјете значајним дестинацијама у Републици.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 20m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 4m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 49m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 48m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 54m
    0