Требиње: Расади паприке и парадајза подијељени за 152 корисника

28.04.2020. 11:12
0
ИЗВОР: Srna

Аграрни фонд града Требиња завршио је подјелу расада паприке и парадајза који су производили у сопственом расаднику, а одобрена су 152 захтјева корисника који су се пријавили на јавни позив, саопштено је из градског Агарног фонда.

У саопштењу се наводи да је ово био трећи јавни позив за произвођаче и становништво са подручја града Требиња за додјелу сјеменских пакета, на који се пријавило 228 корисника.

-Захтјеви осталих корисника нису уважени, јер су по другим јавним позивима добили сјеменске пакете. Укупно је подијељено 12.000 садница. Један дио ових корисника је потписао уговоре о кооперантској производњи и откупу производа од Аграрног фонда- наводе из овог фонда.

Из Аграрног фонда града Требиња навели су да је подјела расада паприке и парадајза завршена у петак, 24. априла.

У саопштењу се подсјећа да је ово трећа година у континуитету да производе расад који путем јавног позива дијеле пољопривредним произвођачима, те додаје да ће то бити настављено.

Из Аграрног фонда напомињу да је овај фонд по препоруци штабова за ванредне ситуације Владе Републике Српске и града Требиња, расписао јавне позиве за додјелу сјеменских пакета који су садржали сјемена кромпира, лука и грашка, којих је подијељено укупно 377.

У саопштењу се подсјећа и да је био расписан и јавни позив за кориштење пољопривредног земљишта до краја ове сјетвене сезоне, гдје је додијељено 35 парцела површине 500 и 1.000 метара квадратних грађанима Требиња, што укупно износи 564 појединачне помоћи пољопривредним произвођачима у овој сјетвеној сезони, које су финансиране из градског буџета и Аграрног Фонда.

-Важно је напоменути да је и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одобрило 206 сјеменских пакета за подручје Требиња за рањиве категорије становништва, који су подијељени, тако да је укупан број подржаних корисника 770 на подручју града Требиња- навели су из градског Агарног Фонда.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    20h 14m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 25m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 51m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 56m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    3h 5m
    0