Трговце у Српској коштало неиздавање рачуна и неистицање цијена

25.05.2020. 11:37
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У протеклих 15 дана републичка тржишна инспекција обавила је 183 контроле гдје у области формирања цијена и поштивања прописаних мјера, с циљем сузбијања ширења болести изазване корона вирусом, нису утврђене неправилности.

У 13 случајева утврђени су пропусти који су се односили на вођење прописаних евиденција и пословних књига, издавање рачуна, посједовање упутстава за употребу за техничке производе, истицање цијена на видно мјесто и друго.

Због утврђених неправилности субјектима су изречене казне у вриједности од 10.000 КМ, саопштено је из Инспектората РС.

– Укидањем ванредног стања, као и спровођења мјере двадесетчетворочасовног инспекцијског надзора путника на граничним прелазима, Инспекторат Републике Српске спроводи потребне организацијске мјере ради што бржег враћања редовним радним активностима. С тим у вези, републичка тржишна инспекција је још од 11. маја организовала свој рад на начин да је у оквиру редовних инспекцијских контрола као додатне провјере увела и контролу Уредби којима су регулисане марже за одређене групе производа, као и контролу придржавања заштитних мјера коришћења и обезбјеђивања личне заштитне опреме, поштивања физичке дистанце и провођења мјера дезинфекције – кажу у Инспекторату Републике Српске и поручују да ће тржишна инспекција Републике Српске у наредним данима организовати рад у пуном капацитету, с циљем заштите економских интереса и права потрошача.

Коментари 0
Повезане вијести
За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ
За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ
У Српској већа казна због џоинта него за педофилију У Српској већа казна због џоинта него за педофилију
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 26m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 54m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 27m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 19m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 27m
    0