Тридесет радника компаније у Зеници се отровало храном

10.12.2019. 11:12
0
ИЗВОР: Srpska.info

Близу 30 радника компаније Арселор Митал Зеница затражило је љекарску помоћ услијед стомачних тегоба, а 15 их је задржано на Одјелу за инфективне болести Кантоналне болнице Зеница.

Према првим резултатима код седам радника установљено је присуство бактерије салмонеле у организму, а компанија је одмах по том сазнању затворила један од седам ресторана у којем су радници ручали.

– Један од седам ресторана у кругу компаније, у којему услуге пружа екстерни снабдијевач, фирма Салчиновић, је затворен одмах по добијању информација о пријављеним здравственим проблемима, те ће тако и остати док званично не добијемо све резултате анализа. До сада су налази за воду и особље ресторана потврдили да то нису узроци, сада чекамо резултате анализе хигијенско-епидемолошких налаза узетих у ресторану и званично мишљење специјалисте за узорке хране – навели из ове компаније, преноси Klix.

Нагласили су да ће пружити сву потребну подршку радницима, али и да чекају резултате анализе узетих из реаторана како би званично знали шта је узрок појаве салмонеле код радника.

Коментари 0
Повезане вијести
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО) У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО)
У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 9m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 33m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 2m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 39m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 20m
    0