Триван: Циљ компаније М:тел је да заштити децу и омогући им нормално образовање уз сигуран приступ интернету

05.10.2023. 20:27
0
ИЗВОР: katera.news

У Сарајеву је у току Дигитални самит западног Балкана, један од најважнијих регионалних догађаја у области информациионо-комуникационих технологија, дигиталне интеграције и трансформације. У току два дана, 4. и 5. октобра окупио је високе представнике влада и економија са Западног Балкана, Европске комисије, креаторе пословне политике и водеће стручњаке из области технологије.

Јелена Триван, генерални директор компаније М:тел презентовала је учешће компаније у пројекту „Гига иницијативе“.  

Ријеч је о глобалном пројекту УНИЦЕФ-а и Међународне уније за телекомуникације којим се свим школама у свијету до 2030. године жели обезбиједити приступ Интернету.

- Компанија М: тел опредељена је да путем својих услуга и друштвено одговорног пословања буде пример другима када је у питању подршка образовном систему у БиХ. Самостално али и у партнерству са другим релеватним институцијама и међународним организацијама, приоритет нам је унапређење дигиталне писмености кроз коју желимо да заштитимо нашу децу и да им омогућимо нормално образовање. Већ у току овог месеца у партнерству са Министарством просвете Републике Српске обезбедићемо сигуран интернет у 76 подручних школа путем мобилне мреже и уложити средства да модернизујемо и остале постојеће прикључке у школама РС - закључила је Триван на овом важном панелу.

Поред Триван, у панел дискусији „Образовање за 21. вијек – повезивање бх. школа на интернет“, осим представника телеком оператора у БиХ, учествовали су и Драшко Милиновић, директор Регулаторне агенције за комуникације у БиХ, Един Форто, министар транспорта и комуникација БиХ, те Јарослав Пондер, директор канцеларије ИТУ за Европу.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 8m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 25m
    1
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 15m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 57m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 35m
    0