Турска предложила Русији: Ријешимо сукоб у Нагорно-Карабаху „опробаном методом“

30.09.2020. 20:15
0
ИЗВОР: Sputnik

Турска је Русији предложила да се питање сукоба у Нагорно-Карабаху ријеши „опробаном методом“, односно по узору на сиријски модел, изјавио је турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу.

Како је рекао, било би добро када би се што прије покренуо заједнички рад по том питању, баш као што су Москва и Анкара радиле у Сирији.

-Овај сукоб до сада није ријешен ни на билатералном, ни на мултилатералном нивоу. Неријешеност сукоба само охрабрује Јерменију“, рекао је он и додао да је Азербејџан предуго толерисао јерменску „окупацију“.

Према његовом мишљењу, питање такође може да се ријеши ако Јерменија повуче своје трупе са територије непризнате републике Нагорно-Карабах.

Како је рекао, разговор на ту тему вођен је са руским предсједником Владимиром Путином и руским министром спољних послова Сергејем Лавровом.

-Као што заједно дјелујемо у Сирији, покушали смо и овдје, али нисмо успјели. Кажу: Нека се обустави рат. Нека буде тако. Мора да се прогласи примирје, али Јерменија мора да се повуче са окупираних територија. Да ли се то говори? Не. Како ће се онда ријешити то питање?“, рекао је министар.

Чавушоглу је нешто раније изјавио да је Турска спремна са подржи Азербејџан и на бојном пољу и за преговарачким столом.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 30m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 23m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 14m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 20m
    0