У акцији "Вектор" ухапшено осам особа

30.03.2021. 12:49
0
ИЗВОР: СРНА

Осам особа је лишено слободе у оперативној акцији "Вектор", а претреси су извршени на 25 локација које користи 26 особа на подручју Фоче, Хан Пијеска и Источног Сарајева због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела превара, прање новца и изнуда посредством друштевних мрежа, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

У саопштењу се наводи да се ове особе сумњиче да су наведена кривична дјела починила од октобра 2020. године до данас на начин да су посредством профила на друштвеним мрежама рекламирали да посједују информације о намјештеним спортским такмичењима, а затим су посредством апликација за комуникацију ступали у контакт са оштећеним лицима из Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Швајцарске, Њемачке, Француске и других земаља, те су их лажним приказивањем и прикривањем чињеница држали у заблуди да посједују информације о намјештеним спортским мечевима и наводили их да путем сервиса за слање новца уплаћују новац у сврху наводног клађења.

- Такође, користећи пријетње, осумњичени су вршили изнуде са циљем принуђивања оштећених да уплаћују додатни новац. Противправна имовинска корист настала вршењем ових кривичних дјела износи неколико стотина хиљада КМ - истиче се у саопштењу.

Особе лишене слободе биће предате Окружном јавноом тужилаштву Требиње након извршене криминалистичке обраде, а против свих 26 особа биће поднесен извјештај због учињених кривичних дјела.

Оперативну акцију "Вектор" проводе полицијски службеници МУП-а Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочаци спас од врућине проналазе у планинским ријекама које никад нису биле топлије Фочаци спас од врућине проналазе у планинским ријекама које никад нису биле топлије
Лице ухапшено због крађе у Источној Илиџи Лице ухапшено због крађе у Источној Илиџи
У суботу освећење темеља цркве у Козјој Луци и донаторско вече У суботу освећење темеља цркве у Козјој Луци и донаторско вече
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 46m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  11h 50m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  9h 20m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  17h 9m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  20h 57m
  0