У четвртак симпозијум „Агросим 2019“ на Јахорини

01.10.2019. 12:18
0
ИЗВОР: СРНА

Тродневни Међународни пољопривредни симпозијум „Агросим 2019“, за који је пријављено 900 радова аутора из 82 земље, почеће у четвртак, 3. октобра, на Јахорини, најављено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Главне тематске области овогодишњег симпозијума су биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија и шумарство и агрошумарство.

У саопштењу је наведено да „Агросим“ већ десету годину представља годишњу платформу за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији.

-Симпозијум представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва по питању најновијих глобалних и регионалних трендова у агропрехрамбеном сектору-, наведено је у саопштењу.

У оквиру „Агросима 2019“ први пут ће бити одржани пословни сусрети, с циљем покретања стартап послова у различитим агросекторима.

Пословни сусрети предвиђени су за четвртак од 15.30 до 18.00 часова, у хотелу „Термаг“, а овај догађај ће омогућити повезивање малих и средњих предузећа, као и институција из БиХ и региона, те земаља ЕУ.

Учесници ће на Симпозијуму моћи да директно промовишу институције и активности, производе, услуге, иновације, успоставе нове пословне контакте и сарадњу, креирају нове пројектне идеје, потпишу различите партнерске уговоре и размијене знања и идеје у пољопривредно прехрамбеном сектору.

-Научни одбор чине научници са свих континената што овом скупу даје снажан међународни печат и научни кредибилитет-, наведено је у саопштењу.

Планирано је да овогодишњи Симпозијум свечано буде отворен у четвртак у 14.00 часова, а изјаве за медије су предвиђене у 13.30 часова.

Прошлогодишњи „Агросим“ посјетило је више од 1.200 учесника, а представљено је више од 1.200 радова из 85 земаља.

Организатори 10. Међународног пољопривредног симпозијума „Агросим 2019“ су Универзитет у Источном Сарајеву, Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет и Медитерански агрономски институт у Барију у сарадњи са бројним универзитетима, асоцијацијама, центрима и институтима из цијелог свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    21h 57m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    7h 30m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    22h 7m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    7h 36m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    7h 34m
    0