У Грчку отпутовало 30 дјеце из Хан Пијеска

11.08.2019. 18:07
0
ИЗВОР: РТРС

Дјеца из Хан Пијеска, њих 30, отпутовала су данас у Грчку са још 70 вршњака са Косова и Метохије.

Дјеца ће боравити у одмаралишту поред Атине 14 дана, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији.

На грчко одмаралиште отпутовала су дјеца из породица са Хан које су протекле двије године угостиле дјецу са Косова у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Они су на море отпутовали на приједлог Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске и Канцеларије за Косово и Метохију.

„Овим гестом и доброчинством Канцеларије и грчког добротвора хтјели смо да бар мало вратимо Републици Српској хуманост коју пружа посредством Одбора већ дуги низ година за српску дјецу и Србе на Косову и Метохији“ наводи се у саопштењу Одбора.

Овај гест је само један у низу који је настао из пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", а траје већ осам година и повезао је породице, институције, основне школе и локалне заједнице Српске и Космета.

У оквиру пројекта покренута је хуманитарна акција изградње Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици, стипендирање српске дјеце и низ хуманитарних помоћи подршке народу на Косову и Метохију.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 30m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 32m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 25m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 30m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 33m
    1