У Источном Сарајеву 21 нови случај

20.08.2020. 11:37
0
ИЗВОР: srpskainfo

Код још 146 особа у Републици Српској потврђен је нови вирус корона, док су, нажалост, четири особе преминуле од посљедица ове заразе.

Тако је саопштено из Института за јавно здравство РС, у протекла 24 часа тестирано је 647 лабораторијских узорака.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 647 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 146 особа у Републици Српској.

Ради се о 66 мушких и 80 женских особа, од којих је 27 млађе, 90 средње и 29 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 20 особа је из Бањалуке, 19 из Градишке, 15 из Пала, по 10 особа је из Добоја и Лакташа, девет особа је из Теслића, осам из Зворника, седам из Бијељине, по шест особа је из Козарске Дубице и Мркоњић Града, пет из Рогатице, четири особе из Приједора, по три из Источне Илиџе и Српца, по двије из Источног Новог Сарајева, Требиња и Фоче и по једна особа је из Билеће, Кнежева, Котор Вароша, Лопара, Љубиња, Модриче, Новог Града, Оштре Луке, Рибника, Сокоца, Сребренице, Хан Пијеска, Шамца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Градишке, мушкарцу старије животне доби из Бијељине, жени старије животне доби из Осмака и жени старије животне доби из Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 6.509 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 224 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 3.948 особа, тестиране су укупно 59.294 особе.

Укупан број хоспитализованих у Српској је 259, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 198.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.239 особа, а надзор је завршен код 51.017 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    19h 31m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    19h 11m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    22h 34m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    23h 31m
    14
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    20h 28m
    0