У Источном Сарајеву највише кривичних дјела општег криминалитета

20.02.2020. 13:48
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у јануару је регистровано 41 кривично дјело, што је за 64 одсто више него у истом мјесецу лани, а највећи број – 38 дјела је из области општег криминалитета, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић.

Поповић је навео да је надлежним тужилаштвима о почињеним кривичним дјелима поднесено 25 извјештаја против 32 лица, од којих су девет повратници и два малољетника.

-Коефицијент укупне расвијетљености криминалитета износи 93,3 одсто, док је коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом починиоцу 87,5 одсто. У моменту пријављивања је по непознатом починиоцу пријављено 20 кривичних дјела, а накнадним оперативним радом расвијетљено је 21 - рекао је Поповић на конференцији за новинаре на Палама.

Према његовим ријечима, највећи број кривичних дјела регистрован је из области општег криминалитета, њих 38 или 92 одсто, једно кривично дјело из привредног криминалитета, те два кривична дјела у вези са злоупотребом дроге.

Поповић је истакао да су за 38 кривичних дјела из општег криминалитета надлежном тужилаштву поднесена 22 извјештаја против 29 лица, а најбројнија кривична дјела су имовински деликти, на које се односи половина дјела.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић рекао је да је у јануару евидентирано 14 нарушавања јавног реда и мира, што је за 41,7 одсто мање у односу на исти мјесец прошле године.

-Није било прекршаја у већим обиму у којима би учествовало пет или више лица, као ни повријеђених лица. Због нарушавања јавног реда и мира санкционисано је 21 лице - навео је Кушић.

Кушић је рекао да се на подручју Управе у јануару догодило 78 саобраћајних незгода, што је за 13 одсто више у односу на исти период лани, али да у њима није било смртно страдалих лица.

Он је навео да је у шест саобраћајних незгода било теже повријеђених лица, у девет незгода је било лица са лакшим тјелесним повредама, док су евидентиране 63 саобраћајне незгоде са материјалном штетом.

Према његовим ријечима, регистрована су укупно 1.232 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 11,5 одсто мање у односу на упоредни период.

-За наведене прекшаје санкционисано је 1.150 учесника у саобраћају - рекао је Кушић.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да стање безбједности на подручју Управе, на основу свих показатеља, може бити оцијењено као задовољавајуће.

-У јануару није било кривичних дјела која би изазвала узнемиреност грађана. Овај мјесец је обиљежен низом догађаја од новогодишњих, божићних, обезбјеђивање јавних скупова, а сви су протекли мирно и безбједно - навео је Шеховац.

Када је ријеч о зимској туристичкој сезони на Јахорини, Шеховац је истакао да на планини и даље спроводе активности чији је циљ безбједност туриста.

Шеховац се нада да ће бити настављена добра сарадња са свим институцијама и органима на подручју града Источно Сарајево.

-Са градом Источним Сарајевом договорили смо унапређење видео-надзора, с циљем побољшања укупног стања на подручју Управе - истакао је Шеховац.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 3m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 16m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 10m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 7m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 47m
    1