У недјељу и понедјељак научни скуп на Институту историјских наука у Палама

09.11.2023. 11:48
0
ИЗВОР: srna.rs

На Институту историјских наука у Палама у недјељу и понедјељак, 12. и 13. новембра, биће одржан научни скуп о Другом свјетском рату у свјетлу историјских чињеница и ревизионизма.

На овом скупу биће потписано и неколико споразума о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву и Института историјских наука са партнерским институцијама из Русије и Србије, односно Руским историјским друштвом, Уралским федералним универзитетом из Јекатеринбурга и Институтом за савремену историју из Београда, саопштено је из овог института.

Отварање научног скупа, који ће бити одржан у оквиру обиљежавања крсне славе Института - Светог краља Милутина, планирано је у недјељу у 17.00 часова у хотелу "Дамис".

Прије почетка скупа, у 13.00 часова у просторијама Института у Палама биће одржан чин ломљења славског колача и послава крсне славе.

У понедјељак, 13. новембра, одржаће се радни дио научног скупа са почетком у 9.00 часова.

Директор Института Драга Мастиловић раније је изјавио Срни да је циљ скупа да српски и руски научници дају научни одговор на све учесталије покушаје ревизије историје Другог свјетског рата, рехабилитације нацизма, фашизма, усташтва и сличних идеологија.

За скуп је пријављено више од 30 учесника из Републике Српске, Србије и Руске Федерације.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 37m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 21m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 5m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 6m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 48m
    0