У Палама нема новозаражених, студенти из иностранства испраћени за Теслић

11.04.2020. 12:47
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Пале нема новозаражених вирусом корона, а под здравственим надзором је 40 особа, међу којима је 30 лица за које је тестирањем већ утврђено да су негативни на присуство вируса корона.

Надлежне службе Дома здравља Пале над свим лицима којима је изречена мјера кућне изолације проводе све прописане процедуре здравственог надзора, редовно пратећи да ли лица под надзором евентуално препознају симптоме који би упућивали на респираторну инфекцију или манифестовали клиничку слику која би указивала на могућност присуства вируса Covid-19.

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Пале и начелник ове општине Бошко Југовић јутрос је испратио у Теслић шесторо студената из Републике Српске који су прекјуче стигли на сарајевски аеродром из иностранства, а потом привремено смјештени у карантински смјештај у једном од овдашњих хотела.

Југовић иражава задовољство што су наши студенти након исцрпљујућих путовања имали могућност да се одморе и окријепе у објекту оваквог типа, гдје су боравили у одличним условима и имали сву потребну пажњу, те обезбијеђен надзор стручног медицинског особља Дома здравља Пале.

-Најважније је да су наши студенти здрави, да су сви тестирани и да су негативни на присуство вируса корона, а општина Пале и локални Штаб за ванредне ситуације, уз пуну сарадњу са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске и директором Миланом Новитовићем, потрудили су се да им на најбољи могући начин изађу у сусрет у постојећој ситуацији- поручио је Југовић.

Општински штаб за ванредне ситуације јутрос је донио наредбу о спровођењу мјера заштите у заједници на начин како је то дефинисао Републички штаб за ванредне ситуације, а односи се на правна лица, предузетнике и физичка лица која у директном контакту пружају услуге грађанима и њихову обавезу коришћења заштитних маски и рукавица.

Такође, наредбом је дефинисано и да се грађанима забрањује окупљање на јавном мјесту у групама већим од три особе, као и да се обавезују да на отвореном простору придржавају заштитне мјере социјалног растојања од два метра, уз обавезу коришћења заштитних маски и рукавица.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    10h 15m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 33m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 52m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    5h 0m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    7h 48m
    0