У петак отварање осмомартовског шаховског турнира за жене

01.03.2022. 15:02
0
ИЗВОР: СРНА

Шаховски клуб "Славија" из Источног Сарајева по трећи пут организује Међународни осмомартовски шаховски турнир за жене, који ће бити одржан од 4. до 7. марта.

На традиционалном турниру, који се организује поводом 8. марта - Међународног дана жена, учествоваће око 20 врсних шахисткиња из земаља из окружења и Кине.

Турнир ће се одржавати у мотелу "Топаловић" у Источном Сарајеву. Отварање је у петак, 4. марта, у 16.00 часова, а затвање у понедјељак, 7. марта, у 15.00 часова.

Предсједник Клуба Јово Јањић рекао је Срни да је овај турнир постао бренд града Источно Сарајево, као и да су, према резултатима, најуспјешнији шаховски клуб у Републици Српској.

- Имамо веома јаку женску екипу, која је шест пута била прва у Првој лиги БиХ, а седам пута друга, тако да је 13 пута стекла право на учествовање на Купу европских шампиона. Нажалост, због недостатка финансијских средстава никада нисмо могли отићи да бранимо наше резултате - рекао је Јањић.

Турниром поводом Дана жена, према Јањићевим ријечима, на неки начин желе да награде женску екипу, јер то заслужује.

Он је истакао да за шах влада велико интересовање, посебно међу млађим генерацијама, а да је нарочито добар одзив у Основној школи "Петар Петровић Његош", за којом не заостају ни друге школе.

Јањић је истакао проблем са простором, јер оне које су добили у новој спортској дворани у Источном Новом Сарајеву, нису довршене и не могу да их користе, па се нада што скоријем рјешењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисан роман "Ораховац рововима омеђен" Борислава Косановића Промовисан роман "Ораховац рововима омеђен" Борислава Косановића
Славија против Рудара и традиције Славија против Рудара и традиције
„Дани Србије у Српској“: Пројекције четири филма од 22. октобра у Источном Новом Сарајеву „Дани Србије у Српској“: Пројекције четири филма од 22. октобра у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 59m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 1m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    16h 13m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    19h 4m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 58m
    0