У понедјељак свечана сједница у част 30 година Града

08.03.2023. 11:18
7
ИЗВОР: katera.news

Свечана сједница Скупштине града Источно Сарајево поводом 30 година од његовог формалног настанка биће одржана у понедјељак, 13. марта, када би предсједницима Републике Српске Милораду Додику и Србије Александру Вучићу требало да буде додијељено признање за допринос развоју града.

Признање за допринос развоју Источног Сарајева - Грб Града биће додијељено и Владама Републике Српске и Србије, те Митрополији дабробосанској Српске православне цркве, за предан рад на очувању духовности и саборности православног српског народа Сарајевско-романијске регије.

На свечаној сједници биће усвојена Резолуција о правцима даљег развоја у којој ће посебно бити истакнуто све што овај град баштини кроз традицију и историју, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Посебна признања биће уручена општинским борачким организацијама, а захвалнице скупштинама шест градских општина и одборницима првог сазива Скупштине Српског града Сарајева.

На свечану сједницу, заказану поводом обиљежавања 30 година од доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева 13. марта 1993. године, позвани су представници власти Републике Српске и највишег руководства Србије.

Позвани су и српски представници у институцијама БиХ, народни посланици из Источног Сарајева, начелници општина, а сједници ће присуствовати и одборници свих шест скупштина градских општина.

Свечана сједница Скупштине града Источно Сарајево биће одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву у 18.00 часова.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Leo 08.03.2023. 22:50
    Jebote....dokle tonemo...čuj Picoustom, Bajazitu i Rajku Jevicu..jos PorTirija da su doveli...I sutra nam turci krivi..Oni srbuju dok siptari degenece djecu ko pse lutalice...Aferim
  • Generic placeholder image
    Joja 08.03.2023. 17:33
    Znate li da je pasaž nužni prolaz napravljen za pješake i hitna vozila:hitnu pomoć,vatrogasna vozila policijska vozila.Urazumite se
  • Generic placeholder image
    Citalac 08.03.2023. 17:27
    Zahvalnice odbornicima prvog saziva? Za sta li su to oni zasluzni samo da mi je znat.
  • Generic placeholder image
    Jo 08.03.2023. 17:11
    VI SLAVITE A MI ĆEMO VAM PUNITI BUDŽET -OVA BIJEDA.NEMATE VREMENA DA RAZUMNO REGULIŠETE SAOBRAČAJ DA BI U NASELJU "SOKO" MOGLI MIRNO IZLAZITII IZ ZGRADA,NAŠA DJECA BEZBJEDNO U ŠKOLU, INVALIDI DA MOGU SKOLICIMA PROĆI KROZ -PROLAZ-PASAŽ OD BRZINE VOZILA NE MOŽE SE IZAĆI NA ULIC U POŠTO PRIJETI OPASNOST SA SVIH STRANA OD VOZILA. OČEKUJEMO BOLJE
  • Generic placeholder image
    Građanin 08.03.2023. 15:10
    A, građani, jesu li pozvani građani od čijih novaca pravite ove prijeme?
  • Generic placeholder image
    RVI 08.03.2023. 14:49
    Pogazili ste vi i borce i boračku organizaciju...sve smo se žalili na Brozovu državu, a pogledaj te kako ste nas ponizili. Evo 28 godina slobode, koliko još ima nezaposlene djece poginulih boraca? Kako vas nije sramota i stid? Da li se bojite Božije pravde?!!!
  • Generic placeholder image
    Soko 08.03.2023. 14:16
    E, sad će mo da vidimo hoćete li pozvati ministra Nešića...čik nemojte ga pozvati..
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа" Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа"
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 23m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 28m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 56m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 30m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 36m
    0