У протекла 24 часа забиљежено 95 прекршаја у вези са ванредном ситуацијом

05.04.2020. 11:24
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У протекла 24 часа у Републици Српској санкционисано је 37 грађана због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања особама са навршених 65 година и више, као и забране кретање свим особама на јавним површинама у времену од 20 до пет часова.

Прекршајно је санкционисано и 57 грађана који нису поштовали Закључак Републичког штаба о забрани кретања у дане викенда изван мјеста њиховог пребивалишта/боравишта, а који се односи на период суботом од 12 до недјеље у 18 часова, саопштено је из Министартсва унутрашњих послова (МУП) Српске.

Из МУП подсјећају да су од ове забране изузете особе којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

У протекла 24 часа евидентирана је и једна особа која је прекршила изречену мјеру изолације и којој је уручен прекршајни налог, као и једно кривично дјело против здравља људи.

У 1.35 Полицијској станици Прњавор радник ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ пријавио је да је непозната особа дошла пјешке на наплатно мјесто „Прњавор“ на аутопуту „9. јануар“ и направила штету код наплатне кућице, након чега је побјегла.

Полицијски службеници су обавили увиђај и утврдили је да је непозната особа из коловоза ишчупало вертикалну пластичну запреку, полупало стакло на свјетлосно-сигналном уређају који се налази на улазу у наплатно мјесто, а након тога оштетило камере.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука догађај је квалификовао као кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари и кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, јер је дјело извршено у вријеме забране кретање свих лица на јавним површинама.

МУП Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона COVID-19 у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 i COVID-19 болести на територији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Возачу из БиХ евидентирано 12 прекршаја Возачу из БиХ евидентирано 12 прекршаја
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Најчитаније
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    22h 46m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    19h 4m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    22h 41m
    1
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    21h 10m
    1
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    5h 57m
    0