У Сокоцу настављена вакцинација приоритетних категорија

14.05.2021. 17:12
0
ИЗВОР: срна

У Сокоцу је данас настављена имунизација приоритетних категорија након што је Дом здравља добио 170 доза прве компоненте вакцине "Спутњик ве", рекла је Срни директор Адријана Станар.

-Данас су вакцинисани старији од 65 година и здравствени радници из Специјалне болнице за психијатрију и Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу, који до сада нису примили вакцину против вируса корона. У наредним данима вакцинисаћемо и свих десет дијализних пацијената- навела је Станарева.

Она је нагласила да је Дом здравља раније добио и 50 доза вакцине "синовак" којима су истог дана ревакцинисане особе које су прву дозу примиле прије четири недјеље.

Станарева је рекла да је до сада, према евиденцији ове установе, вакцинисано 477 особа. Имунизација је извршена код 20 одсто здравствених радника који су примарно приоритетна група, рекла је она и додала да се овај процес наставља.

Према њеним ријечима, соколачком Дому здравља до сада се за имунизацију пријавило више од 1.000 старијих од 65 година, а вакцинисано је око 50 одсто.

Сокочанин Петар Поњарац /70/, који је данас примио вакцину, задовољан је што је стигао на ред јер се и раније опредијелио за руску вакцину.

-У породици смо поштовали смо мјере заштите, остали здрави и тако ћемо наставити неко вријеме и послије вакцине- нагласио је Поњарац.

Имунизација приоритетних категорија у Сокоцу обављена је у просторијама Спортске дворане уз све препоручене мјере епидемиолошке заштите.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 43m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 57m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 47m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 12m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 45m
    0