У Сокоцу обиљежен Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату

14.09.2020. 12:34
0
ИЗВОР: Катера

Полагањем вијенаца на Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик у Сокоцу обиљежен је Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Представници породица несталих и погинулих истичу да су исцрпљени у тражењу несталих чланова својих породица те да у својој борби не могу истрајати сами.

- Ови људи су погинули за нашу Републику Српску, па хајде Републико Српска дај нам снаге да нађемо своје нестале  – рекла је Милка Кокот, која и даље трага за оцем и братом.

Дјеца погинулих и несталих наводе да се не поштују довољно.

Слика

- Што се тиче запошљавања ту смо на претпосљедњем мјесту, не могу још увијек рећи да смо на посљедњем. Сви нам нешто нуде али нема реализације тих пословних обећања – изјавила је  Драгана Кусмук.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево, Мирослав Лучић сматра да власт у Републици Српској проналажење несталих прогласе виталним националним интересом и да се томе посвете максимално.

- Мислим да тужилаштво и судови морају да буду ажурнији по питању тражења несталих и да коначно ставимо тачку на то питање, које ако наставимо овим темпом никада нећемо ријешити а то је онда национални пораз јер ти људи су страдали за интерес Републике Српске – истакао је Лучић.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица навео је да према информацијама које посједује у протеклих годину дана није урађено ништа по питању проналаска несталих.

Слика

-Комисија за тражење несталих не ради свој посао онако како би требала. Замјерам и члановима Комисије из реда српског народа што се ово питање не рјешава квалитетније- навео је Бјелица.

У оквиру обиљежавања Дана несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату служен је и парастос у цркви Светог Георгија на Романији на чијим зидовима су уклесана имена преко 4000 бораца Војске Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 52m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 36m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 41m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 45m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 12m
    0