Хрватска: Увреде, клетве и најморбидније жеље за Новака Ђоковића

25.06.2020. 10:23
0
ИЗВОР: СРНА

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић засут је салвом увреда и критика у Хрватској након прекида "Адрија тура" усљед појаве короне, а у Сплиту је освануо графит: "Да умреш од ње, то нам је жеља. Подрав из Сплита, дабогда крепа. Ђоковићу умри!".

Истовремено, "Директно", један од читанијих хрватских портала, вријеђа Ђоковића називајући га "идиотом" и тврди да је он само "експонент великосрпске политике", те да је организовао серију турнира само да би промовисао неку нову Југославију.

У тексту се наводи да Хрватима увијек "клецају кољена пред неком звијездом из Београда".

На то су Хрвати редовно падали у транс. Без обзира радило се о Мому Капору, Александру Тијанићу или Драгану Џајићу! И нико у три генерације Хрвата није схватио да је ријеч о великосрбима, наводи у колумни један од познатијих хрватских новинара Тихомир Дујмовић.

Он тврди да је Ђоковић "био главни промотер сумануте идеје од које бјеже Надал, Федерер и сви други велики тенисери, а да је прву подршку и конкретну широку идеју овог пројекта до краја осмислила српска Влада, што се види из писања српске штампе".

- Велики тениски турнир требало је да се игра у Бањалуци, која нема никакве везе са тенисом, поготово великим свјетским тенисом, али има са српством! А прави иницијатор приче је српска Влада - наводи се у тексту.

Новинар оптужује Новака Ђоковић да је "хостеса великосрпства" - "с чиме он /Ђоковић/ `који не да Косово`, а нарочито његов отац /Срђан/, познат по великосрпским гледиштима, немају никаквих проблема".

Текст напада и Горана Иванишевића и Дину Рађу, који су пружили подршку Ђоковићу.

У конструисању Ђоковићеве задње намјере аутор иде тако далеко да истиче како је турнир започео у Београду, "који је добио сва прва, најважнија и најбројнија свјетла позорнице".

У увредљивом тексту на рачун Новака Ђоковића, једном од бројних у Хрватској ових дана, истиче се да му је требало забранити улазак у земљу прије тестирања или улазак на терен.

Ђоковић је доведен у везу са српским љекаром Бранимиром Несторовићем, који је, како се наводи, умањивао значај короне, а за Србију се тврди да је "дивљи Балкан и средњи вијек".

На крају текста новинар жали што Ђоковићу нису на вријеме из Хрватске поручили: "Нећеш овамо са том менталном средњовјековном кубуром од памети".

Коментари 0
Повезане вијести
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО) Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 46m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 45m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 58m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 27m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 0m
    0