У Српској вакцинисано више од 110.000 становника

03.06.2021. 20:52
0
ИЗВОР: СРНА

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је вечерас да постоји контрола над епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској и да је првом дозом вакцинисано више од 110.000, а другом дозом до 40.000 становника.

Шеранић је рекао новинарима у Требињу да је вакцинација против вируса корона у посљедњих 15 дана убрзана.

Он је додао да очекује да ће испорукама руске и кинеске вакцине у јуну, доћи одговарајућа количина и да ће бити могуће да се вакцинација заврши.

-Тренутно имамо вакцинисано првом дозом више од 110.000 становника, са другом дозом до 40.000 становника. У овај број нису убројена лица која су се вакцинисала у Србији, тако да је тај број већи- рекао је Шеранић.

Он је додао да је циљ да се вакцинама које стижу у јуну и вакцинацијом до 1. септембра покуша достићи 50 одсто вакцинисаног становништва у Републици Српској.

-У том тренутку ћемо имати могућност да потпуније ставимо епидемију под контролу- рекао је Шеранић и додао да ће се процес вакцинације реализовати током цијелог љета.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20h 1m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    20h 7m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 56m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    20h 15m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    12h 22m
    0