У току изградња мултифункционалног објекта у Источној Илиџи

08.11.2019. 14:37
0

На подручју општине Источна Илиџа у току је изградња културног, духовног и конференцијског центра „Источник“, за чији завршетак треба издвојити готово 600.000 КМ, рекао је Срни Вукашин Црњак, директор Привредне јединице „Привредник“ Казнено-поправног завода Источно Сарајево.

Овај мултифункционални објекат гради се на мјесту потпуно руиниране некадашње сале у непосредној близини зграде општине, изграђене шездесетих година прошлог вијека.

Пројекат за изградњу подразумијева савремену техничку и технолошку опрему, од најсавременијих динера за пројекцију филмова, до електронске бине са софтвером који има електронску сцену хидрауличног типа која може да се помјера у свим правцима.

До сада су изграђени фоаје, нус просторије за госте, мушка и женска свлачионица са мокрим чворовима, просторија за реквизите у којој ће бити све неопходно за сцену или бину, те просторија за климатизацију, а у припреми су радови плафона и расвјете.

-То ће бити мултифункционалан објекат за потребе грађана, али и за испуњење захтјева за одржавање конференција или семинара у сали која ће располагати са око 140 мјеста - објаснио је Црњак.

Црњак је рекао да комплетан пројекат финансира „Привредник“ без ичије помоћи, те да укупна процјена за преостале радове износи готово 600.000 КМ, док вриједност затеченог објекта није процјењивана.

-Ми имамо своју грађевинску групу која ће радове извести изузетно квалитетно, због чега мислим да ће архитектонска цијена бити нижа - сматра Црњак.

Тачан рок завршетка радова на овом, за грађане Источне Илиџе и Источног Сарајева, изузетно значајног објекта, Црњак није могао да одреди, наводећи да им често искрсну додатне обавезе које морају да финансирају.

Он је, без обзира на то, грађанима поручио да ће „Привредник“ сталним и перманентним улагањем окончати изградњу објекта који ће бити на понос свих са овог подручја.

Коментари 0
Повезане вијести
Источна Илиџа: Прољећна дератизација на подручју општине од 8. до 26. јуна
Источна Илиџа: Обавјештење поводом јавних позива
Општински одбор СП-а Илиџа приступио СПС-у
Најчитаније
 • Рогатица: Има 11 година, вози трактор, храни стоку и завршава школске обавезе (ВИДЕО)
  31.05.2020
  1
 • Физички сукоб посланика власти и опозиције у НС РС (ВИДЕО)
  21h 31m
  0
 • Ивковић питала Јурића: Гдје сте Ви били када је Тијана убијена?
  31.05.2020
  0
 • Удес у тунелу Чемерно на путу Гацко-Тјентиште
  30.05.2020
  0
 • Већа плата на боловању него на стражи
  01.06.2020
  0