У току изградња мултифункционалног објекта у Источној Илиџи

08.11.2019. 14:37
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Источна Илиџа у току је изградња културног, духовног и конференцијског центра „Источник“, за чији завршетак треба издвојити готово 600.000 КМ, рекао је Срни Вукашин Црњак, директор Привредне јединице „Привредник“ Казнено-поправног завода Источно Сарајево.

Овај мултифункционални објекат гради се на мјесту потпуно руиниране некадашње сале у непосредној близини зграде општине, изграђене шездесетих година прошлог вијека.

Пројекат за изградњу подразумијева савремену техничку и технолошку опрему, од најсавременијих динера за пројекцију филмова, до електронске бине са софтвером који има електронску сцену хидрауличног типа која може да се помјера у свим правцима.

До сада су изграђени фоаје, нус просторије за госте, мушка и женска свлачионица са мокрим чворовима, просторија за реквизите у којој ће бити све неопходно за сцену или бину, те просторија за климатизацију, а у припреми су радови плафона и расвјете.

-То ће бити мултифункционалан објекат за потребе грађана, али и за испуњење захтјева за одржавање конференција или семинара у сали која ће располагати са око 140 мјеста - објаснио је Црњак.

Црњак је рекао да комплетан пројекат финансира „Привредник“ без ичије помоћи, те да укупна процјена за преостале радове износи готово 600.000 КМ, док вриједност затеченог објекта није процјењивана.

-Ми имамо своју грађевинску групу која ће радове извести изузетно квалитетно, због чега мислим да ће архитектонска цијена бити нижа - сматра Црњак.

Тачан рок завршетка радова на овом, за грађане Источне Илиџе и Источног Сарајева, изузетно значајног објекта, Црњак није могао да одреди, наводећи да им често искрсну додатне обавезе које морају да финансирају.

Он је, без обзира на то, грађанима поручио да ће „Привредник“ сталним и перманентним улагањем окончати изградњу објекта који ће бити на понос свих са овог подручја.

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 26m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 40m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 30m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 55m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 45m
    0