У току преговори о цијенама гаса за грађане БиХ

27.11.2021. 10:44
0
ИЗВОР: СРНА

Директор "Сарајево гаса" Источно Сарајево Славо Крајишник потврдио је Срни да су у току преговори у вези са цијеном руског гаса за грађане у БиХ.

Крајишник је навео да је за потрошаче гаса у Србији одлична вијест да је цијена руског гаса за њих за наредних шест мјесеци остала непромјењена.

- Што се тиче нас, у току су преговори које за тржиште у БиХ воде `Енергоинвест` из Федерације БиХ и `Гас-Рес` из Републике Српске са испоручиоцима и треба да буду окончани прије Нове године - рекао је Крајишник.

Он је напоменуо да се у овом тренутку не може рећи какав би исход преговора могао да буде.

Природни гас за потрошаче у Републици Српској обезбјеђује предузеће "Гас-Рес" Бањалука, које има директни уговор са "Гаспром експортом".

Предсједник Србије Александар Вучић је након недавног састанка са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином у Сочију саопштио да ће за грађане Србије цијена руског гаса наредних шест месеци остати непромјењена и износити 270 долара за 1.000 метара кубних.

Коментари 0
Повезане вијести
Како живи просјечна млада породица у Српској Како живи просјечна млада породица у Српској
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 15m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 57m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 25m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 16m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 17m
    0