У Требињу ће једна улица носити име по епископу Атанасију

20.03.2022. 21:04
0
ИЗВОР: СРНА

Град Требиње предузео је неопходне активности да једна улица у граду добије назив по блаженопочившем епископу Атанасију, објавила је Градска управа Требиње.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да владика био врло цијењен и поштован у Српској православној цркви, али и међу православним вјерницима и да град и грађани Требиња имају потребу да му одају почаст.

У саопштењу Градске управе наводи се да је владика Атанасије на више начина задужио херцеговачки народ, а најзначајнија је била духовна подршка током ратних година и касније.

- Из тог разлога, Градска управа Требиње је, уз благослов и сагласност владике Димитрија и Епархије захумско-херцеговачке и приморске, одлучила да захвалност епископу Атанасију искаже и тако што ће једна улица понијети име по њему - рекао је Ћурић.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    17h 43m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    17h 48m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    18h 40m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    18h 54m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 51m
    4