У уторак Светосавска академија и промоција романа „Кости“

19.01.2021. 17:23
0
ИЗВОР: СРНА

У Културном центру Источно Ново Сарајево у уторак, 26. јануара, биће одржана свечана Светосавска академија и промоција романа „Кости“ аутора Ненада Милкића, поводом обиљежавања празника посвећеног првом српском архиепископу и просвјетитељу Светом Сави.

Почетак академије планиран је у 18.00 часова, а промоција књиге од 19.00 часова, најављено је из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

О овом дјелу ће, осим аутора, говорити и књижевник Горан Врачар који је рецензент књиге.

Ненад Милкић један је од писаца новије и млађе српске генерације.

У новом роману „Кости“, који је објављен у децембру прошле године, бави се страдањем Срба у Сарајеву, током деведесетих година прошлог вијека.

Роман „Кости“ је омаж више од 8.000 убијених Срба и свима онима који су прошли кроз 123 логора и приватна затвора у Сарајеву.

Ненад Милкић рођен је 1985. године у Лозници. По професији је дипломирани правник. До сада је објавио књиге „Пурпурне кише“, „Певај ми мама“, „Зовем се Дуња“.

Трилогијом „Ми смо бранили Кошаре“ чији су дијелови „Посљедња стража“, „Зов карауле“ и „Бесмртни батаљон“, даје ново свјетло на догађаје у рејону карауле Кошаре током 1998. и 1999. године.

Организатори овогодишње Светосавске академије су Матична библиотека Источно Сарајево и Културни центар Источно Ново Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО) У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (Ф...
Вечерас свечана академија посвећена Богдану Жерајићу у Источном Новом Сарајеву Вечерас свечана академија посвећена Богдану Жерајићу у Источном Новом Сарајеву
Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 6m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  12h 52m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 13m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  20h 56m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 1m
  18