Ублажавање мјера у ФБиХ

03.06.2021. 11:10
0
ИЗВОР: srpskainfo

Влада ФБиХ усвојила је данас препоруке Кризног штаба Федералног министарства здравства, који је предложио наставак постепеног ублажавања мјера, а између осталог и повратак навијача на трибине.

Нова одлука допушта да се број људи који се могу окупљати у затвореном простору повећа на 50, а на отвореном на 100 особа, преноси Кликс.

Такође је могуће и организовање већих скупова уз посебно дефинисане услове: посједовање негативног антигенског или ПЦР теста не старијег од 48 сати, потврда о преболованом ковид-19 не старија од 6 мјесеци или потврда о завршеној вакцинацији.

Приликом уласка на стадион и изласка с њега обавезно је поштовање епидемиолошких мјера (ношење маски и држање дистанце), за што су задужени ковид редари.

Дозвољено је одржавање конгреса, конференција и других едукативних скупова, којима би могло присуствовати до 100 особа, а уколико скуп има више од 100 особа, потребно је да судионици имају: негативан антигенски или ПЦР тест не старији од 48 сати, потврду о преболованом КОВИД-19 не старију од 6 мјесеци или потврду о завршеној вакцинацији.

Кантоналним министарствима здравства биће упућена наредба да раде процјену ризика и доносе мјере у складу с епидемиолошком ситуацијом.

Биће упућена и наредба кантоналним кризним штабовима да дефинишу начин рада и радно вријеме угоститељских објеката у складу с анализом ризика и епидемиолошком ситуацијом. Нове мјере донесене су на период од 14 дана.

Подаци Завода за јавно здравство ФБиХ показују да је седмодневна инциденца на нивоу Федерације 14,5 случајева на 100.000 становника.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог
Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 32m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 39m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 21m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 59m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 31m
    0