Удружење слијепих и слабовидих уручило 25 пакета помоћи члановима

28.04.2021. 21:46
0
ИЗВОР: Катера

Удружење слијепих и слабовидих лица општине Пале данас је, поводом васкршњих празника, уручило 25 пакета помоћи својим члановима, који су углавном из категорије социјално-угрожених лица.

Предсједник Удружења слијепих и слабовидих лица Игор Вукашиновић рекао је за Катеру да су 25 пакета помоћи у виду прехрамбених намирница и хигијенских средстава обезбиједили уз помоћ општине Пале и града Источно Сарајево.

- Данас смо добили помоћ у виду 25 пакета прехрамбених намирница и хигијенских средстава од општине Пале, која нам је изашла у сусрет на наш захтјев у сусрет Васкрсу, како бисмо могли да бар мало олакшамо нашим члановима да спремно дочекају овај празник - каже Вукашиновић.

Он каже да су данас подијелили двије трећине ове помоћи, док ће остатак бити уручен сутра.

Слика

Вукашиновић додаје да им је у сусрет изашао и градоначелник града Источно Сарајево Љубиша Ћосић, који је овом удружењу донирао новчану помоћ, од које су купили додатну храну и друге потрепштине.

- Тако су сви наши чланови данас добили по двије шкољке јаја за предстојећи Васкрс, материјал за фарбање јаја, довољно хране и различитих прехрамбених производа и хигијенска средстава. Трудимо се да оваквим скромним, али веома важним акцијама помажемо наше чланове, који у већини случајева живе од туђе његе и помоћи и у тешким условима - каже Вукашиновић.

Он додаје да су чланови овог удружења или у стању социјалне потребе или на ивици да то постану, због скромних примања или немогућности да њихови брачни партнери или старатељи буду запослени.

Удружење слијепих и слабовидих лица општине Пале честитало је свим грађанима Пала и Источног Сарајева Васкрс уз традиционални поздрав: Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе!

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Сутра Велики петак Сутра Велики петак
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 22m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 6m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 50m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 51m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 33m
    0