Ухапшен отац дјечака који је пуцао у школи

03.05.2023. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Отац дјечака који је у основној школи у Београду убио осам ученика и радника обезбјеђења, ранио шесторо ученика и наставницу ранио, ухапшен је, рекао је министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић.

- Отац извршиоца овог тешког дела је ухапшен - рекао је Гашић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је отац посједује више комада оружја и да је за оба пиштоља, нађена у ранцу дјечака који је пуцао, имао легалне дозволе.

Гашић је навео да отац тврди да су пиштољи били закључани у сефу са шифром. "Али, очигледно је да је дете имало шифру", рекао је Гашић и подсјетио да је дјечак имао више оквира са мецима.

Он је додао да је дјечак, према незваничним информација, заједно са оцем ишао у стрељане, вјежбао да пуца.

- Зар дете од 12 или 13 година треба тиме да се бави? Према оцу ће бити предузете законом предвиђене мере - рекао је Гашић.

У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду убијено је осморо дјеце и један радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и један наставник те школе су рањени. Полиција је ухапсила четрнаестогодишњег К.К, који је починио тај злочин.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    18h 1m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    7h 14m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 45m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    7h 8m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    22h 5m
    0