Ухапшена четири лица збох због фалсификовања исправа и превара

13.02.2020. 09:20
0
ИЗВОР: Srna

Припадници Полицијске управе Бањалука, у оквиру акције "Парма", ухапсили су четири лица због сумње да су на подручју града починили више кривичних дјела фалсификовање исправе, овјера неистинитог садржаја, превара, као и друга кривична дјела.

Ријеч је о лицима чији су иницијали Г.Р, М.Р, Д.Ш. и М.В.

Из Полицијске управе саопштено је да су ова лица осумњичена да су у Бањалуци прометовали стан без његовог власника, те су га на основу фалсификоване документације поново продали.

Они су осумњичени и да су прометовали три возила без сагласности власника са фалсификованим докуметима и уговорима, те на тај начин прибавили противправну имовинску корист од око 250.000 КМ, а постоје сумње и да су 2015. године починили кривично дјело разбојништво.

У саопштењу се наводи да је извршен претрес на двије локације на подручју Бањалуке које користе осумњичена лица и том приликом је пронађен и одузет већи број мобилних телефона, лаптопа и других електронских уређаја, СИМ картице, уређаји за прислушкивање и снимање, полицијски трептач, плински пиштољ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Од лица чији су иницијали Г.Р. одузета су два аутомобила укупне вриједности око 85.000 КМ.

Акција, која је усмјерена на откривање кривичних дјела у вези са прометовањем некретнина уз преваре, фалсификовање документације, те друга кривична дјела, спроведена је под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда.

Након завршене криминалистичке обраде Г.Р. ће бити спроведен у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, док ће против лица М.Р, Д.Ш. и М.В. бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 55m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 39m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 24m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 23m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 29m
    0