Ухапшена група педофила у Србији

27.03.2024. 15:46
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Министарства унутрашњих послова у наставку акције "Армагедон", ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искориштавање малољетног лица за порнографију, искориштавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу и полно узнемиравање.

Ухапшени су М. Т. (34) из Зајечара, Д. Д. (37) из Трстеника, М. Б. (27) из Мајданпека, Р. Р. (36) из Параћина и С. С. (36) из Београда.

Сумња се да су они, у дужем временском периоду, кориштењем специјализованих апликација за дијељење фајлова или кориштењем посебних претраживача који омогућавају прикривање локације и анонимност, као и путем друштвених мрежа са својих и лажних налога ступали у комуникацију са малољетницима и слали им фотографије и видео-записе порнографске садржине

Они се сумњиче и да су прибавили садржаје настале експлоатацијом малољетног лица и уговарали састанак са малољетницима ради сексуалног односа.

Претресом станова осумњичених пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искориштавањем малољетника у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације дјеце од три до 14 година, као и друге фотографије и видео-записи експлицитне злоупотребе дјеце у порнографске сврхе и поруке сексуалне садржине којима су осумњичени полно узнемиравали дјецу и малољетнике.

Акцију је спровела Управе за технику - Служба за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са полицијским управама у Београду, Крушевцу, Јагодини, Зајечару и Бору, а по налогу Посебног јавног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Реализацији ове акције допринио је приступ платформи Националног центра за несталу и експлоатисану дјецу (NCMEC) из Сједињених Америчких Држава, која је глобални лидер у помоћи у спречавању отмица и проналажењу нестале дјеце и борби против сексуалне експлоатације дјеце на интернету, чијој платформи Србија има директан приступ. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву, преноси "Телеграф".

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 29m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 44m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 35m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 2m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    22h 54m
    0