Ухапшени официр из Авганистана командант Бадри бригаде

30.12.2022. 11:07
0
ИЗВОР: Танјуг

Међу 109 илегалних миграната који су јуче откривени у околини Суботице је и командант авганистанске Бадри бригаде, изјавио је данас начелник граничне полиције Србије Миле Јандрић.

Он је за "РТС" рекао да је међу тим мигрантима њих 25 безбједносно интересантно и да су међу њима Хашим Абдул, командант 313 Бадри бригаде у Авганистану и Авганистанац Мерхамза, кога тражи француска полиција због више тешких кривичних дjела.

Јандрић је навео да им је било врло тешко ући у траг и захвалио се Жандармерији и оперативцима.

- У питању су људи високопозиционирани. С обзиром да су војна лица, они имају организацију, имали су стражу око кампа. Све пуцњаве које су се дешавале су подела територије око две групе Авганистанаца. Имају симболе војске и сами су војна лица. Те две групе биле су у Србији - истакао је Јандрић.

- Оног момента када смо утврдили да су у Србији приступило се другачијој методологији. Једна група је ухапшена у акцијама пре три недеље, а друга јуче. Тај рад ће се наставити. Унутар шуме је постојао камп 313, укључили смо дронове, беспилотне летелице, људство. Оног момента када смо прикупили сазнања, кренули смо у реализацију задатка - истакао је Јандрић.

Навео је да је Србија за њих била успутна дестинација и да се баве различитим врстама криминала, па је у кампу поред оружја пронађена и одређена врста наркотика.

- За разлику од осталих криминалних група, менталитет ових људи је другачији, војно су обучени, а самим тим опаснији - напоменуо је Јандрић.

Истакао је да ће Србија урадити све да сачува имовину и грађане.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    14h 2m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    13h 18m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    10h 34m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    8h 56m
    0
  • Данас Марковдан
    17h 44m
    0