Ухапшено десет лица, осумњичени да су трговали са двије тоне дроге

11.06.2024. 15:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Утврђено је да је организована криминална група, ухапшена у акцији "ролекс", трговала са око двије тоне марихуане од краја 2019. до почетка 2021. године, сазнаје Срна незванично.

Група се сумњичи да је из Црне Горе набављала марихуану лицима у Фочи и Билећи, да би они даље робу дистрибуисали другим лицима ка Источном Дрвару, Бањалуци, Лакташима, Палама и Сарајеву.

Потом би се опојна дрога са различитим приватним моторним возилима, са уграђеним импровизованим просторима за сакривање дрога, превозила ка земљама Западне Европе.

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да је у оперативној акцији "ролекс", која се односи на сузбијање трговине дрогом, на ширем подручју БиХ ухапшено десет лица.

На основу наредбе Суда БиХ, у току су претреси стамбених и пословних објеката, те превозних средстава на 24 локације на подручју Бањалуке, Фоче, Билеће, Лакташа, Дрвара и Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Српске.

Ријеч је о акцији која се спроводи на основу размјене оперативних информација са Европолом с циљем процесуирања већег броја лица која су од краја 2019. до почетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлаштено прометовала дрогу на територији БиХ, Црне Горе и других земаља Балкана.

Над ухапшенима је у току криминалистичка обрада

Акцију "Ролекс" спроводи Управа МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет уз подршку Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча.

Акција се спроводи у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ и МУП-ом Ливањског кантона, а све мјере и радње се предузимају под надзором Тужилаштва БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
Брзина и алкохол најчешћи узроци несрећа Брзина и алкохол најчешћи узроци несрећа
Едукација ученика о опасностима употребе ватреног оружја Едукација ученика о опасностима употребе ватреног оружја
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 36m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 35m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 11m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 32m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 15m
    9