Ухапшено десет лица, осумњичени да су трговали са двије тоне дроге

11.06.2024. 15:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Утврђено је да је организована криминална група, ухапшена у акцији "ролекс", трговала са око двије тоне марихуане од краја 2019. до почетка 2021. године, сазнаје Срна незванично.

Група се сумњичи да је из Црне Горе набављала марихуану лицима у Фочи и Билећи, да би они даље робу дистрибуисали другим лицима ка Источном Дрвару, Бањалуци, Лакташима, Палама и Сарајеву.

Потом би се опојна дрога са различитим приватним моторним возилима, са уграђеним импровизованим просторима за сакривање дрога, превозила ка земљама Западне Европе.

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да је у оперативној акцији "ролекс", која се односи на сузбијање трговине дрогом, на ширем подручју БиХ ухапшено десет лица.

На основу наредбе Суда БиХ, у току су претреси стамбених и пословних објеката, те превозних средстава на 24 локације на подручју Бањалуке, Фоче, Билеће, Лакташа, Дрвара и Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Српске.

Ријеч је о акцији која се спроводи на основу размјене оперативних информација са Европолом с циљем процесуирања већег броја лица која су од краја 2019. до почетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлаштено прометовала дрогу на територији БиХ, Црне Горе и других земаља Балкана.

Над ухапшенима је у току криминалистичка обрада

Акцију "Ролекс" спроводи Управа МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет уз подршку Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча.

Акција се спроводи у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ и МУП-ом Ливањског кантона, а све мјере и радње се предузимају под надзором Тужилаштва БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Брзина и алкохол најчешћи узроци несрећа Брзина и алкохол најчешћи узроци несрећа
Едукација ученика о опасностима употребе ватреног оружја Едукација ученика о опасностима употребе ватреног оружја
Шта урадити ако нестане дијете у Српској? Шта урадити ако нестане дијете у Српској?
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  7h 22m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  6h 39m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  12h 14m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  5h 24m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  4h 43m
  0