Умјесто кроса, шетња у помен страдалим ученицима из Београда

04.05.2023. 14:39
0
ИЗВОР: katera.news

„Ђурђевдански крос“, који је, у оквиру „Ђурђевданских свечаности“, требало да се одржи сутра на Младичком пољу у 10.00 часова отказан је због трагедије која се десила у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.

Како су навели из општине Источна Илиџа, која је организатор „Ђурђевданских свечаности“, умјесто кроса, ученици основних и средњих школа ће се у 10 часова окупити на Тргу „Др Миодраг Лазић“ одакле ће се упутити према Храму Светог Василија Острошког, гдје се запалити свијеће и одати почаст страдалим ученицима из Београда.

Свечана академија поводом крсне славе Ђурђевдана биће уприличена исти дан, у ресторану Кула, са почетком у 18.00 часова. Том приликом ће бити додијељена признања Општине и Скупштине општине Источна Илиџа.

„Ђурђевданске свечаности“, манифестација коју поводом обиљежавања крсне славе –Ђурђевдана и Дана општине, организује Општина Источна Илиџа почела је 28. априла изложбом слика „40 рок фаца“ Славише Вреће.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најава "Ђурђевданских свечаности" у општини Источна Илиџа Најава "Ђурђевданских свечаности" у општини Источна Илиџа
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 28m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 1m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 27m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 40m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 9m
    3