Универзитет у Источном Сарајеву прославио крсну славу - Свети Ћирило и Методије

24.05.2020. 14:13
0
ИЗВОР: СРНА

Универзитет у Источном Сарајеву прославио је данас крсну славу - Свети Ћирило и Методије.

Најужи круг руководства Универзитета, предвођен ректором Миланом Кулићем, присуствао је литургији у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама коју је служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Послије литургије обављено је ломљење славског колача.

Свечана промоција докторанада и свечана академија одгођене су због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Кулић је раније рекао да је планирано да у академску 2020/2021. годину на први циклус студија буде уписано 1.955 студената, на други 653 и на трећи 88.

Будући студенти приликом уписа могу да изаберу неки од 17 факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву, који имају најсавременије лабораторије и опрему, али и стручни кадар.

Више о Универзитету у Источном Сарајеву заинтересовани могу да пронађу на званичној страници ове високошколске установе /www.ues.rs.ba/.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    19h 55m
    7
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    20h 27m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    1h 16m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    15h 38m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    20h 36m
    0