Упозорење на јак олујни вјетар у цијелој Српској

26.10.2023. 10:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јак олујни вјетар за данас и сутра у цијелој Републици Српској.

Из Хидрометеоролошког завода навели су да ће данас јачати јужни и југозападни вјетар, прво на западу, а увече и у ноћи и у осталим предјелима. Увече и током ноћи биће вјетровито уз јак до олујни вјетар.

"Удари вјетра на западу биће од 40 до 70 километара на час, на планинама и јачи", прогноза је Хидрометеоролошког завода.

Вјетровито, уз јак до олујни вјетар у свим предјелима, биће и сутра у првом дијелу дана. Удари вјетра биће од 50 до 90, на планинама понегдје и око 100 километара на час.

Ујутру и прије подне прво на сјеверу, а током дана и у осталим крајевима најављени су и пролазно јачи пљускови са грмљавином, а вјетар ће до вечери ослабити у свим предјелима.

Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да активности на отвореном прилагоде најавама метеоролога.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    15h 52m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    16h 6m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    15h 58m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    18h 23m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    6h 47m
    0