Успјешан наступ ТО „Јахорина“ на Сајму туризма у Београду

22.02.2020. 11:41
0
ИЗВОР: Катера

Туристичка организација „Јахорина“ представила је на 42. Међународном сајму туризма у Београду комплетну туристичку понуду града Источно Сарајево са посебним акцентом на љето и љетни туризам на Јахорини, Равној планини и Требевићу.

Према ријечима директора ТО „Јахорина“ Игора Тошића, ова туристичка организација је по први пут на београдском сајму наступила самостално, изван штанда Туристичке организације Републике Српске, гдје је раније наступала са свим туристичким организацијама из Српске.

Слика

-Овај пут смо се издвојили из разлога што желимо да будемо видљивији, приступачнији и сигурно доступнији и интересантнији за потенцијалне туристе. Из тог разлога смо заједно са ОЦ „Јахорина“ дизајнирали штанд, представљајући Јахорину као примарну дестинацију и уз то промовишући све оно што град Источно Сарајево нуди- каже Тошић за Катеру.

Тошић истиче да је туризам у граду Источно Сарајево све више у експанзији, те сматра да су створили добре услове за проналазак нових тржишта, као и да Јахорина као њихова примарна дестинација заслужује високо мјесто на међународној сцени.

-Учешће на Сајму туризма у Београду нам је важно зато што је Србија  наше примарно тржиште у туризму и због тога што су гости из Србије, према нашој статистици, на првом мјесту и чине око 30% од укупног броја долазака и ноћења туриста- истиче Тошић.

Он додаје да је њихов штанд на београдском сајму посјетио велики број страних туриста, међу којима је договорена и сарадња и прилика да угосте туристичку организацију из Велике Британије.

-Договорили смо посјету британске туристичке организације у марту ове године, у Источном Сарајеву, који ће том приликом посјетити Јахорину и друге туристичке дестинације у нашем граду, те се искрено надам да ће та посјета бити од велике користи за нас- каже Тошић у изјави за Катеру.

Поред туристичких понуда Олимпијског центра „Јахорина“ и ТО „Јахорина“, посјетиоци су могли да се упознају и са туристичким понудама Ски центра „Равна планина“ у општини Пале, излетишта „Брус“ и забавног парка „Саниленд“, који се налазе у општини Источни Стари Град, као и многим другим дестинацијама, које је успјешно представила надлежна градска туристичка организација.

 

 

Новинар: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 44m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    16h 17m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    15h 58m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 9m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    22h 53m
    13