Усвојен извештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци

30.09.2021. 14:26
0
ИЗВОР: Катера

На данас одржаној Четвртој редовној сједници Скупштине града Источно Сарајево поред низа тачака усвојена је она која се тиче извјештаја о извршењу буџета града Источно Сарајево за период од 1.1. до 30. 6. 2021. године.

Предсједник Скупштине града Бранко Короман је рекао да су укупни буџетски расходи и издаци реализовани у износу од 5.059.728.48 КМ или 46 одсто у односу на планирани у износу од 11.876.536 КМ, док буџетски приходи износе 4.508.649,43 КМ или 48.42 одсто у односу на планирани од 9.312.102 КМ.

Говорећи о Информацију о стању у области запошљавања и реализације Програма запошљавања са освртом на борачке категорије на подручју гада Источно Сарајево у 2020/2021.  години Короман је истакао је да је општа оцјена свих одборника да треба избјећи политизацију и учинити све да се ријеши питање ове популације.

Он је рекао да Завод за запошљавање спроводи низ активности запошљавања свих категорија, а да је за борачке категорије у овој години је потрошено око милион КМ.

- Упутили смо дописе и општинама у саставу града да доставе извјештај о реализованим пројектима запошљавања које су финансирале из свог буџета, али до почетка сједници одговор нисмо добили – рекао је Короман.

На данашњој сједници је дискутовано о информација о функционисању комуналних предузећа, а према Коромановим ријечима, у шест комуналних предузећа на подручју града присутна је дисхармонија у раду.

Короман је рекао да је усвојен и закључак по којем до краја априла градоначелник заједно са начелницима општина треба да ријешти питање смјештаја регионалне депоније.

Одборник СДС-а у Скупштини града Источно Сарајево Предраг Шаровић рекао је да одборници ове странке нису гласали за усвајање Извјештаја о извршењу буџета истичући да се плаше да би ова година могла бити прва у којој ће буџет града Источно Сарајево бити у дефициту.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    2h 17m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    1h 57m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    5h 20m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    23h 59m
    11
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    6h 17m
    0