Усвојен Приједлог ребаланса буџета за 2021. годину

28.06.2021. 14:53
0
ИЗВОР: Катера

На данашњој 2. редовној сједници Скупштине града Источно Сарајево усвојен је Приједлог ребаланса буџета града за ову годину у износу од 11.876.535 КМ.

Основни разлози за ребаланс буџета су планирање и потрошња неутрошених средстава по основу кредитног задужења, исказане потребе за унутрашњом прерасподјелом средстава појединих потрошачких јединица и планирања обавеза за које средства нису обезбијеђена буџетом за ову годину.

Шеф Клуба одборника Српске демократске странке (СДС) Горан Шеховац рекао је новинарима да су одборници ове странке имали пет амандмана на Приједлог ребаланса буџета града за ову годину, од чега је само један усвојен.

Шеховац је истакао да је то амандаман који се тиче издвајања око 25.000 КМ за пројекат изградње Капије града Источно Сарајево која ће бити посвећена свим сарајевским Србима, а спајала би шеталише Др Миодраг Лазић и Трг Србија.

Један од амандмана тицао се и помоћи медицинским радницима са подручја града Источно Сарајево.

- СДС је препознао да треба помоћи медицинским радницима и тражили смо 110.000 КМ да се издвоји из грантова појединаца. Сматрали смо да је то добро дјело свих нас грађана, да покажемо да их поштујемо јер они ризикују своје здравље за нас. Тај амандман није усвојен – рекао је Шеховац.

Он је додао да су одборници ове странке тражили да се издвоји око 20.000 КМ за бициклистичку стазу Бистрик – Стара станица на Палама и то је одбијено.

- Тражили смо око 30.000 КМ за азил за псе, али и то је одбијено. Мислимо да их је требало усвојити, зато су одборници СДС заједно са коалицијом били суздржани када је било гласање за усвајање ребаланса буџета – рекао је Шеховац.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да су на дневном реду биле одлука о приступању изради стратегије развоја града Источно Сарајево за период 2021-2028, као и информације о стању у привреди, стању примарне здравствене заштите, стању безбједности, као и одлука о откупу станова у власништву града, али да је свакако најважнија тачка ребаланс буџета.

Ћосић је рекао да је у односу на првобитно усвојени буџет, ребаланс за 500-600.000 КМ већи, те да очекује да ће он бити прикупљен из властитих средстава града.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    22h 39m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    19h 18m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    15h 36m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    23h 29m
    0
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    19h 13m
    1