Уз подршку УНДП-а до побољшања енергетске ефикасности

22.09.2022. 18:37
0
ИЗВОР: rogatica.ba

Развојни програм Уједињених нација (UNDP) започео је на подручју општине Рогатица реализацију активности с циљем побољшања енергетске ефикасности у стамбеном сектору. Активности се одвијају у оквиру пројекта “Декарбонизација резиденцијалног сектора у БиХ” који пружа комплетан пакет техничке, менаџерске, финансијске, информативне и едукативне помоћи.

Пројекат је осмишљен као подлога за рјешавање специфичних ризика и препрека за улагање у енергетску ефикасност у стамбеном сектору. Једна од кључних пројектних активности је израда Студије енергетске ефикасности стамбеног фонда општине Рогатица, која се одвија ових дана и обухватиће 25 зграда и 353 куће.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић састао се данас са представницима УНДП-а са којима је разговарао о изради финансијских механизама за имплементацију мјера енергетске ефикасности резиденцијалног сектора. На састанку су представљене и планиране пројектне активности и један од могућих модела финансирања.

Јагодић је са представницима УНДП-а анализирао детаље и евентуална ограничења, те усагласио отворена питања како би се у наредним активностима дошло до финалног и најбољег рјешења.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом служио Свету литургију у Борикама (ФОТО) Митрополит Хризостом служио Свету литургију у Борикама (ФОТО)
Рогатица: Подршка произвођачима млијека у проширењу сточног фонда Рогатица: Подршка произвођачима млијека у проширењу сточног фонда
Обавјештење о прекиду електроснабдијевања Обавјештење о прекиду електроснабдијевања
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  6h 16m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  14h 45m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  16h 25m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  17h 23m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  17h 9m
  0