Уз подршку УНДП-а до побољшања енергетске ефикасности

22.09.2022. 18:37
0
ИЗВОР: rogatica.ba

Развојни програм Уједињених нација (UNDP) започео је на подручју општине Рогатица реализацију активности с циљем побољшања енергетске ефикасности у стамбеном сектору. Активности се одвијају у оквиру пројекта “Декарбонизација резиденцијалног сектора у БиХ” који пружа комплетан пакет техничке, менаџерске, финансијске, информативне и едукативне помоћи.

Пројекат је осмишљен као подлога за рјешавање специфичних ризика и препрека за улагање у енергетску ефикасност у стамбеном сектору. Једна од кључних пројектних активности је израда Студије енергетске ефикасности стамбеног фонда општине Рогатица, која се одвија ових дана и обухватиће 25 зграда и 353 куће.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић састао се данас са представницима УНДП-а са којима је разговарао о изради финансијских механизама за имплементацију мјера енергетске ефикасности резиденцијалног сектора. На састанку су представљене и планиране пројектне активности и један од могућих модела финансирања.

Јагодић је са представницима УНДП-а анализирао детаље и евентуална ограничења, те усагласио отворена питања како би се у наредним активностима дошло до финалног и најбољег рјешења.

Коментари 0
Повезане вијести
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    8h 41m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    4h 7m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    4h 17m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    4h 22m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    11h 1m
    0