Вакцинисано 197 лица, ревакцинисано 10

03.08.2021. 08:50
0
ИЗВОР: Срна

Прву дозу вакцине против вируса корона јуче је примило 197 грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, а њих 10 је ревакцинисано "спутњиком ве", изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Он је навео да ће грађанима који желе да се вакцинишу наредних дана бити на располагању вакцине "спутњик ве", око 310 доза, те око 200 доза кинеске вакцине "синофарм".

Васиљевић је изразио наду да ће ове дозе вакцина бити утрошене до сљедеће испоруке, односно у наредна два дана.

- Ми смо релативно задовољни одзивом грађана. Око 200 вакцинисаних дневно је сасвим задовољавајући број - рекао је он и додао да би било добро када би се наставило том динамиком, јер би у том случају до краја августа било вакцинисано 4.000 грађана.

Он је навео да је доста људи већ вакцинисано, самим тим што су неки то учинили у Србији, те додао да је Дом здравља до сада вакцинисао око 5.500 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева првом дозом.

Васиљевић је нагласио да се у сриједу, 4. августа, те у четвртак и у петак наставља ревакцинација и да је на располагању 120 доза "фајзера" и исто толико доза "синофарма".

- Апелујем на грађане да се јаве у што већем броју и вакцинишу против вируса корона - истакао је он и додао да сада има сасвим довољно вакцина.

Вакцинација и ревакцинација је у термину од 8.00 до 18.00 часова, у фискултурној сали Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО) Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    21h 58m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    22h 3m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    22h 55m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    23h 9m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 6m
    4