Вантјелесна оплодња о трошку државе за жене до 45 година

14.07.2022. 17:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Влада Србије донијела је одлуку да се убудуће вантјелесна оплодња о трошку државе омогући женама старости до 45 година, умјесто до 43, као што је до сада био случај.

На сједници Владе данас је усвојена и уредба о ограничењу висине цијене свињског меса и марже при продаји пилећег меса, те о привременој забрани извоза евродизела.

Из Владе Србије саопштено је да је одлуком о вантјелесној оплодњи омогућено већем броју жена, у брачној или ванбрачној заједници, да путем вјештачке оплодње финансиране из обавезног здравственог осигурања, добију прво или друго дијете до 45 године старости.

Овим рјешењем, како се наводи, остварује се и један од задатака популационе политике – рјешавање проблема неплодности у Србији.

Влада Србије допунила је на данашњој сједници одлуку о ограничењу висине цијена основних животних намирница и то у дијелу који се односи на цијене свињског меса, као и на ограничење марже при продаји пилећег меса.

Чланови владе донијели су измијењену одлуку о привременој забрани извоза "евро дизела ЕН 590", којом се она продужава са седам на 14 дана, ради спречавања несташице овог нафтног деривата, проузроковане глобалним поремећајем на тржишту.

На данашњој сједници донесена је и одлука о привременом укидању виза за улазак у Србију за држављане Египта, с обзиром на то да се очекује повећан број туристичких посјета држављана ове земље, као и потенцијалних инвеститора.

Циљ је да се створе повољнији пословни амбијент и унаприједе билатерални односи.

Одлука је једностраног карактера и након њеног ступања на снагу, држављани Египта, носиоци обичног пасоша, моћи ће од 30. јула до 30. септембра ове године да улазе, транзитирају и бораве на територији Србије до 30 дана.

Одлука се примјењује под условом да они путују у оквиру организоване туристичке групе и посједују потврду о уплаћеном туристичком аранжману, доказ о обезбијеђеном повратку у државу поријекла и позивно писмо туристичке агенције из Србије која је организатор путовања.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 23m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 54m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 17m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    10h 10m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    6h 5m
    2