Велика васкршња јаја украсила плато испред Храма Светог Саве у Фочи

14.04.2023. 15:12
0
ИЗВОР: srna.rs

У сусрет највећем хришћанском празнику, плато испред Храма Светог Саве у Фочи украшен је великим васкршњим јајима, симболима Христовог васкрсења и новог живота.

Академски сликар из Фоче Владимир Милановић, којег је ангажовала управа Храма, осликао је васкршње мотиве на црвеним јајима висине око метар и ширине око пола метра, док је на централном јајету осликао слику храма.

Слика

Фото: srna.rs

Највећи прасвославни храм у БиХ, чија је градња почела 2006. године, добио је прошле године нови плато са стазом за литију око храма и великом иконом Светог Саве у мозаику изнад централних врата, док је унутрашњост украшена великим црквеним лустером.

Планирано је да плато буде завршен у овој години изградњом фонтане и споменика Светог Саве.

Српска православна црква прославиће у недјељу, 16. априла, највећи хришћански празник - Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 21m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 26m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 54m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 28m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 34m
    0