Вишечлана породица из Билеће добила нови дом захваљујући хуманим људима

09.07.2022. 10:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Вишечлана породица Радовановић из Билеће уселила је у нови дом који им је саграђен у оквиру познатог телевизијског серијала хуманитарног карактера "Радна акција с Тамаром", који је посвећен помоћи породицама које живе у тежим животним условима.

Водитељка ове емисије Тамара Грујић рекла је новинарима да су за породицу Радовановић у Билећи изградили први спрат куће и кров, и то за свега пет дана колико је тим провео у тој општини.

- Изградили смо први спрат и кров што није уобичајено јер превазилази наше буџетске оквире, овдје су припремни радови трајали око 20 дана. После 20 дана ми смо дошли и пет дана смо градили кућу упркос великим врућинама претходних дана - рекла је Грујићева.

Она је истакла да је екипа те познате телевизијске емисије у те крајеве дошла на иницијативу глумца Небојше Глоговца, који их је прије пет година контактирао са жељом да се укључе у помоћ породицама у Републици Српској и Херцеговини.

- Он није доживео да види да смо у томе успели, да смо одржали наше обећање, али смо целу сезону посветили њему, она ће да се емитује на пролеће од марта до јуна 2023. на телевизији Прва у Србији и на неким медијима у БиХ - рекла је Грујићева.

Она је додала да су у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске и социјалним службама изабрали 14 породица у Српској које живе у тежим социјалним условима да им помогну да изграде или адаптирају куће.

- Имали смо дивну сарадњу овде у Билећи, после Билеће идемо у Невесиње, наше акције настављамо од септембра када ћемо радити још 10 кућа - рекла је Грујићева и навела да су до сада куће радили породицама из Зворника и Фоче, а екипа овог серијала посјетиће све регионе широм Српске.

Грујићева је рекла да свој посао често пореди са монасима који на свој начин служе и помажу људима, те истакла да су нова познанства у свакој средини еквивалент њиховог труда, те да их посебно испуњава туђа срећа и филантропија.

- Туђа срећа и филантропија кад уђе у крв, то посебно испуњава и даје вам потпуно нову енергију да идете даље - истакла је Грујићева.

Огњен Радовановић, један од чланова породице којој је изграђена нова кућа истакао је да ће им нови дом много значити, те захвалио свим људима добре воље који су помогли у томе.

Градњу куће за шесточлану породицу Радовановић из Билеће помогли су и привредници из те општине.

Телевизијска емисија "Радна акција с Тамаром" раније позната као "С Тамаром у акцији" има хуманитарну мисију - да помогне породицама које живе у тешким условима живота.

Животни услови многих породица широм Србије су унапријеђени током више сезона колико је емитована, а реновиране су и школе, болнице и слично, уз помоћ спонзора серијала.

Та емисија, осим хуманитарног аспекта, представља и својеврсну етнографску грађу јер гледаоце упознаје са историјом Србије, њеном културом, традицијом, фолклором и обичајима.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 11m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14h 3m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    7h 54m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 39m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 40m
    0