Вишковић: Реформа јавних предузећа - једна од структурних реформи

08.09.2020. 19:08
0
ИЗВОР: Глас Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас видео-линком са представницима међународних финансијских институција о реформи јавних предузећа, што је једна од структурних реформи у наредном периоду за које је Српска веома заинтересована.

Реформа јавних предузећа, осим реформе здравственог сектора, биће једна од најзначајнијих полуга новог програма са Међународним монетарним фондом за који је Република Српска већ изразила заинтересованост, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У наредном периоду биће одржан низ састанака на техничком нивоу да би била сачињена мапа пута за реформу јавних предузећа у Републици Српској, те идентификоване специфичне области за које свака од међународних финансијских институција може пружити помоћ. 

На састанку је истакнут значај усаглашавања и координације мјера које ће бити спроведене у оквиру овог пројекта и између различитих међународних финансијских институција, које ће бити партнери Влади Републике Српске.

Учесници састанка изразили су задовољство због досадашње успјешне сарадње и изразили увјерење да ће она бити настављена и на реформама јавних предузећа.

Премијер Српске је захвалио међународним финансијским институцијама за досадашњу помоћ на превазилажењу ситуације изазване појавом вируса корона коју је Република Српска усмјерила за подршку здравственом сектору и привреди.

Данашњем састанку присуствовала је и министар финансија Републике Српске Зора Видовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    8h 12m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 56m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 5m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    23h 16m
    0