Вјетар на планинама до 70 километара на час, у Херцеговини и 140 литара кише

09.02.2024. 18:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јак вјетар од данас до недјеље, 11. фебруара, који ће на планинама имати ударе јаче од 70 километара на час, као и на обилне падавине у Херцеговини током викенда, гдје се очекује локално о више од 140 литара кише по метру квадратном.

Вјетар ће данас јачати, па се у Семберији и Посавини и на истоку очекују удари од 40 километара на час, на западу до 60 километара, а на планинама на западу од 70 километара на час.

Вјетровито уз јак и олујни ветар биће и сутра, када се очекују се удари од 40 километара на час на сјевероистоку, односни у Семберији и Посавини, до 80 километара на час на југу и западу.

Јак до олујни вјетар дуваће током ноћи на недјељу, 11. фебруара, као и ујутру. Вјетар ће током јутра ослабити на сјеверу, а до средине дана и у осталим предјелима. Очекују се удари од 30 километара на час на сјеверу, а до 80 километара на час на југу и југоистоку, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговни се од сутра поподне и у недјељу очекује јача киша уз обилније падавине. Очекује се од 80 до 120 литара кише по метру квадратном, локално и више од 140 литара.

- Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава и пораст бујичних водотокова и проблеми са оборинским водама - напомињу из Завода.

Коментари 0
Повезане вијести
И данас натпросјечно топло И данас натпросјечно топло
Сутра сунчано и натпросјечно топло Сутра сунчано и натпросјечно топло
Нагла промјена времена, очекује се пад температуре за 20 степени Нагла промјена времена, очекује се пад температуре за 20 степени
Најчитаније
 • Сутра хуманитарни базар за Веру на Тргу Србија
  8h 55m
  0
 • У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
  10h 46m
  1
 • Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
  9h 47m
  0
 • Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
  7h 45m
  0
 • Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
  1h 4m
  0