Владан Даниловић ходи стопама Рада Крунића

04.01.2022. 12:18
0
ИЗВОР: Срна

Некадашњи фудбалер фочанске "Сутјеске" и бањалучког "Борца" Владан Даниловић, који од ове сезоне игра у португалском друголигашу "Насионалу", нада се пласману свог клуба у Прву лигу и прижељкује сличан фудбалски пут који је имао Раде Крунић, члан италијанског "Милана".

Двадесетдвогодишњи Даниловић и шест година старији Крунић поникли су у "Сутјесци".

Након Прве лиге Српске, Крунић је играо у Суперлиги Србије, потом у италијанској Серији Б за "Емполи", а данас са успјехом наступа у Серији А за славне "росонере".

Сличан пут за сада има и Даниловић, који је након "Сутјеске" играо са "Борцем" у Премијер лиги БиХ, а интернационалну каријеру почео је у португалском друголигашу.

Да би наставио Крунићевим стопама, Даниловићев наредни корак требало би да буде пласман у виши ранг, што он управо и очекује.

- Задовољни смо досадашњим током друголигашке сезоне, жеља нам је да се вратимо у Прву лигу Португалије, добро нам иде, биљежимо добре резултате. Није лако, Друга лига је компликована, даћемо све од себе да се вратимо тамо гдје припадамо - каже Даниловић.

Он истиче да му је циљ да се одржи на високом играчком нивоу и да даље напредује.

- Вјерујем у свој рад, своју вољу, труд и таленат, али много је рада испред мене да бих достигао велике циљеве. Сам примјер тога је Раде Крунић, који је, искрен да будем, не могу да кажем мој узор, али неки пут којим бих ја желио да идем. Пратим њега и желим нешто слично да направим, вјерујем у себе - поручио је Даниловић.

Овај талентовани фудбалер за празнике је стигао у свој родни град, гдје је присуствовао завршници Новогодишњег турнира у малом фудбалу.

- Одушевљен сам како је турнир протекао, све је било на високом нивоу, прелијепо је видјети тако много одличних екипа са врхунским играчима и толико публике - рекао је Даниловић.

Никад бољем одзиву, како квалитетних екипа, тако и бројне публике, допринио је и Даниловић, који је пред почетак турнира видео-позивом из Португалије позвао љубитеље фудбала на дружење у Градској дворани, а међу наградама за млађе узрасте, уз Крунићев, нашао се и његов дрес.

- Помогао сам колико је било до мене, али људи који су организовали заслужни су што је турнир био на овако високом нивоу. Ја ћу увијек бити ту за овај град и клуб и увијек ћу радо да се одазовем на сваки позив - обећао је овај фудбалер.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 2m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 9m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 57m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 24m
    0