Војводић прозвао „Мотористе“, доста нових лица првог дана

03.07.2023. 19:40
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића почели су са припремама за нову сезону. Дарко Војводић је извршио прозивку Моториста и тако су и званично почеле припреме прволигаша из Војковића за нову сезону.

Одмах од првог дана Дарко Војводић је завео челичну дисциплину. Тренинга није било јер су многи играчи стигли неспремни, а то је изнервирало новог стратега тима из Војковића, тако да ће се први тренинг званично обавити сутра.

Прозивци је присуствовало доста нових имена.Поред Огњена Стјепановића који је раније потписао, на прозивку је стигао Франко Абрего, којег Дарко Војводић одлично познаје из Слободе из Новог Града. Аргентинац је послије Слободе отишао кратко у Рад, а сада ће поново сарађивати са некадашњим стратегом.

На прозивку су стигли и наредних дана ће тренирати са Фамосом Густаво Гомеш, доскорашњи играч Текстилца, као и Алонзо Пирт којег љубитељи прволигашког фудбала знају из дреса бањалучког Жељезничара.

Стигао је и млади двојац Сарајева, Кенан Ламаџема, као и Дарко Хркало, и они ће такођер у наредним данима тренирати са Фамосом.

У посљедњи тренутак Кенан Хаџибеговић је ипак одлучио да не остане у Фамосу. Иако је стигао са намјером да настави у Војковићима, на путу за Источно Сарајево му је стигла понуда Игала, тако да он из приватних разлога остаје ближе кући, па његов долазак на прозивку, заправо значи и опроштај од дреса Фамоса.

- Амбиције се праве на терену. Нама амбиције нико не може одузети. Оно што од данас желим је дисциплина. Овакве ствари као данас, да дођете неспремни на тренинг се не смију понављати. На тренингу нема приче, на терену нема одмахивања руком. Једном ми можете одмахнути руком, други пут нећете имати прилику, нећете бити ту. Припреме неће бити лагане, одмах да знате. Али, исто тако као што тражимо дисциплину, тако ћемо вам дати и крви, сви ми овдје. Ја нисам сиромашан човјек, и колико год вам Маре (оп.а Маринко Божовић) да премију када задовољите све нас овдје, ја ћу вам дати још два пута толико. Али, желим да када сам на клупи да се најежим колико се борите за екипу и један за другога - поручио је Дарко Војводић на прозивци играчима.

Прозивци Фамоса присуствовао је 21 фудбалер и то: Игор Рончевић, Горан Крнетић, Владан Минић, Огњен Радовић, Никола Цицовић, Марко Тешановић, Дејан Бјелош, Марко Марковић, Марко Шкрба, Огњен Стјепановић, Франко Абрего, Густаво Гомеш, Алонзо Пирт, Страхиња Суџум, Страхиња Драговић, Младен Дракул, Кенан Ламаџема, Дарко Хркало, Младен Перовић и Никша Томашевић.

Оправдано је одсутан био Данел Блажић, док је Аднан Вранешић послао фотографију да је повријеђен, што је прилично разљутило Војводића који је стрикно забранио да се играчи баве футсалом и турнирима.

План припрема оквирно је већ познат, а накнадно ће бити потврђене све пријатељске утакмице. Оно што је циљ Дарка Војводића је да већ у првој седмици проба организовати једну утакмицу како би могао провјерити играче који су на проби.

Коментари 0
Повезане вијести
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Камп „Црвене звезде“ од 29. априла до 1. маја у Источној Илиџи Камп „Црвене звезде“ од 29. априла до 1. маја у Источној Илиџи
Дарко Војводић заказао старт припрема Дарко Војводић заказао старт припрема
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 45m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 29m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 14m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 13m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 19m
    0