Вучић: Донација Републици Српској је питање обавезе

23.07.2020. 10:46
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Александар Вучић, предсједник Републике Србије, рекао је да је питање поклона и донација питање обавезе јер Србија мора да води рачуна о Републици Српској и увијек буде доступна.

- Данас уплаћујемо 540.000 евра за школе и домове здравља - рекао је Вучић, додајући да Србија данас има више новца и због тога може да исправља бројне неправде према свом народу.

Нагласио је да, ма гдје год да живе Срби широм свијета, да им је једна матица, а то је Србија, истовремено додајући да је обавеза Србије да помаже, те да је упутила и 10.000 тестова.

- Поносан сам на то што смо увијек тражили начин и могућност да помогнемо Републици Српској, али и четири општине Федерације БиХ, гдје живе Срби - рекао је Вучић, додајући да Србија поштује територијални интегритет БиХ.

Он је нагласио да је Србија до сада уложила 120 милиона КМ те да се Србија радује сваком успјеху Српске те да је Србија спремна да преузме на себе изградњу аутопута до Бијељине.

Коментари 0
Повезане вијести
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 56m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 27m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 43m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 50m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 38m
    2