Вучић: Не искључујем могућност да Београд буде у карантину

07.04.2020. 21:08
0
ИЗВОР: srpskainfo

Највећи проблем данас је попуњеност болница, прије свега у Београду. Немамо више места у болницама. Инфективна је под највећим ударом, КБЦ ” Др Драгише Мишовић” људи се херојски боре, али болница је готово пуна, али имамо још празних респиратора, јер су код нас људи долазили само са тешким симптомима. Пуни нам се Градска болница и Земунска болница, пуни нам се ВМЦ на Карабурми, додали смо тамо још два респиратора. Сада чистимо Ортопедску болницу на Бањици. На крају ће нам све постати корона болнице сем ВМА, јер неко мора да прими срчане, онколошке и друге болеснике. То ће преузети ВМА – рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Он је додао да није могуће сачувати љекаре и друго медицинско особље од корона вируса у болницама јер су у свакодневном контакту са зараженима.

Предсједник Србије је вечерас на РТС рекао да на дневном нивоу процјењују да ли ће за Београд бити донесене додатне мјере, попут двадесетчетворочасовног полицијског часа.

– Процењујемо на дневном нивоу и то на првом месту предлажу лекари и струка, а ми ћемо ту одлуку донети. Мене узнемири сваке ноћи када добијем извештаје колико нам људи умре и сваког дана сам узнемирен када видим колико заражених имамо. Када причамо о узнемиравању то је оно што ме чини узнемиреним. Мере доносимо да би сачували животе људи, ако то узнемирава некога, жао ми је због тога, али ће живот сваког човека имати приоритет – рекао је Вучић у емисији “Упитник".

– Више волим да нас критикују, али да то могу јер смо им сачували животе – додао је Вучић.

Он је истакао да је Србија имала највећи уплив људи, 400.000, али да смо успјели да га “добрим делом ставимо под контролу”.

– Нисмо успели да избегнемо одређена жаришта, свуда нам је вирус био донесен споља. Не можете никога да кривите, људи су се вратили својим кућама, неки од њих нису знали да доносе вирус са собом. Ваљево, Ћуприја, Кикинда и Ниш. Све је дошло из Милана и Лугана. Човек из Краљева је дошао из Холандије, мислио је да је јак и да може да издржи, али није и преминуо је… Заражени и у Београду, нећете веровати, али и они имају везе са првим зараженима и њиховим контактима – рекао је Вучић.

– Последњи тестови показују боље проценте за Ваљево, Ћуприја је такође нешто мирнија, Ниш такође, а Лесковац је жариште, али је Београд и даље највећи проблем – додао је Вучић.

На питање да ли ће Београд био изолован као карантин, Вучић је рекао:

– Не бих искључио ту одлуку. Ту одлуку ћемо донети брзо и ефикасно. Не мора да значи да ћемо грађане обавестити 48 сати раније. Радимо анализе сваког дана, али не бих говорио о томе јер одлука још није донесена – рекао је он.

Он је додао да грађани Васкршње празнике због корона вируса неће моћи да проведу са породицама.

– Кад видите овај број заражених, људима су то бројеви, за љекаре је ноћна мора и за нас који морамо да нађемо болнице – рекао је Вучић и додао:

– Не можемо да измислимо нову болницу. Ван Београда нема таквих проблема.

Он је рекао да га највише мучи то што има мало људи на Сајму, а болнице су пуне.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
"Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању "Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    14h 34m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    11h 6m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    3h 37m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    5h 27m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    16h 4m
    1